Femi.Eko menstruációs diszk

11.990 Ft

Törlés
 • Egészséges, biztonságos és kényelmes megoldás
 • Bármilyen erősségű menstruációhoz
 • Újrahasználható akár 2–5 éven keresztül
 • Ökotermék és -csomagolás

Leírás

Femi.Eko menstruációs diszk

A Femi.Eko menstruációs diszket dán szakemberek tervezték azzal a fókusszal, hogy bármilyen anatómiával, méhnyakállással és menstruációs intenzitással kompatibilis legyen, függetlenül a szülési előzményektől vagy a hüvely általános méretétől. 100%-ban orvosi minőségű szilikonból készül, puha és kényelmes. Tökéletes menstruációs eszköz lehet azoknak a nőknek, akik a menstruációjuk alatt is zavartalan szexuális életre vágynak, vagy akár spirállal rendelkeznek.

A Femi.Eko diszk egyetlen univerzális méretben elérhető, ideális és kényelmes bármilyen erősségű menstruációhoz. Ajánlott aktív, sportoló nők számára is (akár úszni is lehet vele). Használata egyszerű, könnyen felhelyezhető és eltávolítható, és biztonsággal viselhető akár 8–12 órán keresztül.

Ez egy új alternatívája a környezetbarát menstruációs eszközöknek, hiszen újra felhasználható, valamint természetes módon gyűjti össze a menstruációs vérzést (nem szívja magába, mint egy tampon). Akár 5 tamponnyi vért képes összegyűjteni, nem zavarja a hüvelyflórát, nincsenek baktériumok, irritáció vagy kellemetlen szagok, mint az eldobható termékek esetében.

Bár nagyban hasonlít a menstruációs kelyhekhez, a diszk mégis számos egyedi előnnyel rendelkezik:

 • Nagy kapacitás. Nagyjából 3-5 tamponnyi vért képes összegyűjteni. Ideális választás tehát erős vérzés esetén, ahogyan gyengébb pecsételésnél is.
 • Nincs vákuum. A diszk jóval a méhnyak alatt helyezkedik el a hüvelyben, tehát nem alakul ki vákuum, mint bizonyos menstruációs kelyhek használatakor. Ezáltal megfelelő eszköz pl. azok számára, akiknek nehézkes a kehely felhelyezése, vagy akár alacsony méhnyakállás esetén is. (Illetve szintén ideális spirált használóknak, mert a spirál eltávolító szála biztosan nem érintkezik az eszközzel a méhnyaktól való nagyobb távolság miatt.)
 • Kényelmes és biztonságos. A diszk orvosi minőségű szilikon anyaga biokompatibilis, BPA-mentes és hihetetlenül puha, biztosítva ezzel a kényelmes használatot. Az eszköz méretét különböző méhnyakmagasságokhoz tervezték, itt nem számít sem az életkor, sem az eszközhasználatot megelőző szüléstörténet. Az anatómiailag univerzális méret minden nő számára megfelelő.
 • Könnyű felhelyezés és eltávolítás. A diszk egyszerűen, egyetlen ujjal a hüvelybe helyezhető és eltávolítható, nem igényel semmilyen speciális ismeretet vagy technikát már az első próbálkozásnál sem. Korábban a diszkek eltávolítása nehézkes volt, így nem is igazán voltak népszerűek. A Femi.Eko diszk innovatív, kihúzó gyűrűvel ellátott kialakításának köszönhetően azonban az eszköz eltávolítása egyszerű és kényelmes.
 • Hosszan tartó védelem. A diszk megfelelő felhelyezése után akár 12 órás, szivárgásmentes védelmet nyújt. Nyugodtan végezheted a szokásos teendőidet, és akár még arról is megfeledkezhetsz, hogy éppen menstruálsz.
 • Lehetőség az együttlétre. Nyugodtan használhatod a diszket akár szex közben is, anélkül, hogy bármit is érzékelnétek belőle vagy esetleg szivárogna. Sok esetben a partner számára egyáltalán nem is észrevehető az eszköz jelenléte.

Kapacitása: 38 ml, ami 3 betétnek vagy 5 tamponnak felel meg

Használat

A diszknek a hüvelybe helyezése után fednie kell a méhszájat. A lehető legmélyebben szükséges a hüvelybe tolni, a szeméremcsontnál tud rögzülni az eszköz. A vérzés intenzitásától függően akár 12 óráig is viselhető – 38 ml vért képes összegyűjteni, ami 3-5 tamponnyi mennyiségnek felel meg. Az eltávolító gyűrűnek köszönhetően könnyű megfogni és kihúzni a használat végén. Nappal és éjszaka is viselhető, akár megerőltetőbb fizikai tevékenységek során is (pl. futás, kerékpározás, úszás), sőt, szexuális együttlét alatt is bátran használható.

FELHELYEZÉS:

 1. Először is alaposan moss kezet a diszk használata előtt.
 2. Hajtsd félbe az eszközt. Tartsd erősen a hüvelyk- és mutatóujjad között.
 3. A hüvelybemenetet elhagyva told tovább a diszket a hüvelyben a farkcsont irányába.
 4. A diszknek a szeméremcsont mögött kell elhelyezkednie, lefedve a méhnyakat. Told olyan mélyre a hüvelyben, amennyire csak lehet.

ELTÁVOLÍTÁS:

 1. Először is: lazíts! Az ujjaddal a hüvelybe nyúlva fogd meg a kihúzó gyűrűt.
 2. Finoman kezdd el kihúzni a diszket. Ha esetleg nem érnéd el az eszközt, nyomj az alhasi izmaiddal (ahogyan wc-zés során).
 3. Ürítsd ki a diszk tartalmát (érdemes a művelet során végig a wc-csésze fölött maradni az esetleges „balesetek” elkerülése érdekében).
 4. Alaposan öblítsd ki a diszket meleg vízzel. Ezután újra használhatod.

A termék használati utasítását itt találod!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Femi.Eko menstruációs diszk” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Márka
Anyag
Szín
Tölthető termék?
Méret/mennyiség
Fontos infó
Femi.Eko
szilikon
fekete, pink, zöld
38 ml-es kapacitás

 

GYIK

Mi az a menstruációs diszk?

A menstruációs diszk egy újrafelhasználható menstruációs termék, amely orvosi minőségű szilikonból készül, és a menstruáció során használható a vérzés összegyűjtésére. Ezt az innovatív terméket Dániában tervezték, és már világszerte nagy népszerűségnek örvend.

Miből készül?

A Femi.Eko menstruációs diszk 100%-ban orvosi szilikonból készül, amit a német Wacker Labs alkotott meg Elastosil márkanév alatt. Ez egy orvosi célra használt, 100%-ban biokompatibilis szilikongumi, melynek felületén alapesetben nem fejlődik ki semmilyen baktérium, valamint biztonságos a szervezet számára kívül-belül.

Mi a különbség a menstruációs diszk és kehely között?

A menstruációs diszk egyetlen méretben elérhető, használata független a méhnyak állásától, az életkortól vagy az előzetes szüléstörténettől. Míg egyes kelyhek igen, a diszk nem hoz létre vákuumot a hüvelyben. Valamint  a diszk különleges előnye, hogy lehet vele szexelni is (ugyanakkor fontos kiemelni, hogy ez nem egy fogamzásgátlási eszköz!).

Hogyan kell használni?

A diszknek a hüvelybe helyezése után fednie kell a méhszájat. A lehető legmélyebben szükséges a hüvelybe tolni, a szeméremcsontnál tud rögzülni az eszköz. A vérzés intenzitásától függően akár 12 óráig is viselhető – 38 ml vért képes összegyűjteni, ami 3-5 tamponnyi mennyiségnek felel meg. Az eltávolító gyűrűnek köszönhetően könnyű megfogni és kihúzni a használat végén. Nappal és éjszaka is viselhető, akár megerőltetőbb fizikai tevékenységek során is (pl. futás, kerékpározás, úszás), sőt, szexuális együttlét alatt is bátran használható.

Hogyan kell felhelyezni?

Először is alaposan moss kezet a diszk használata előtt. Hajtsd félbe az eszközt. Tartsd erősen a hüvelyk- és mutatóujjad között. A hüvelybemenetet elhagyva told tovább a diszket a hüvelyben a farkcsont irányába. A diszknek a szeméremcsont mögött kell elhelyezkednie, lefedve a méhnyakat. Told olyan mélyre a hüvelyben, amennyire csak lehet.

Hogyan kell eltávolítani?

Először is: lazíts! Az ujjaddal a hüvelybe nyúlva fogd meg a kihúzó gyűrűt. Finoman kezdd el kihúzni a diszket. Ha esetleg nem érnéd el az eszközt, nyomj az alhasi izmaiddal (ahogyan wc-zés során). Ürítsd ki a diszk tartalmát (érdemes a művelet során végig a wc-csésze fölött maradni az esetleges „balesetek” elkerülése érdekében). Alaposan öblítsd ki a diszket meleg vízzel. Ezután újra használhatod.

Szivároghat a diszk?

Ha nem a felhelyezéssel van a gond, akkor az alábbi esetekben fordulhat elő szivárgás a diszk viselése mellett:

 • túl kicsi a diszk mérete
 • nincs megfelelően rögzítve a szeméremcsont mögé
 • nem üríted ki elegendő gyakorisággal
 • wc-zés következtében elmozdult a hüvelyben

Mennyi ideig használható egyhuzamban?

Legfeljebb 12 órán keresztül használhatod a diszket. Ajánlott naponta kétszer vagy maximum 8–10 óránként üríteni. Ha erős a menstruációd, érdemes gyakrabban is kiüríteni, hogy elkerüld az esetleges szivárgást.

Honnan tudom, ha megtelt a diszk?

Kezdetben javasolt 5 óra elteltével kivenni a diszket, hogy lásd, mennyi vért gyűjtött össze, így egy kis rutin megszerzése után már pontosan tudni fogod, mikor szükséges cserélni (adott menstruációs erősségtől függően).

Hogyan tisztítsam?

Első használat előtt sterilizáld a diszket! Minden ciklus végén érdemes az alapos elmosáson kívül szintén sterilizálást is végezni, majd a teljes kiszárítás után a tároló zsákba tenni. Amennyiben szappannal szeretnéd lemosni, ne használj normál szappant, tusfürdőt vagy intim mosakodót. Helyette érdemes speciálisan összeállított, hüvelyi eszközökhöz (pl. kehely) szánt tisztítószert alkalmazni. Szintén ajánlott időnként vízzel hígított ecettel lemosni az eszközt.

Mi a sterilizálás menete?

Forralj vizet egy edényben, majd helyezd a diszket a forró vízbe – az első sterilizáláskor maximum 10 percre, majd a későbbi alkalmakkor 5 percre. Ügyelj rá, hogy a diszk ne érjen hozzá az edény aljához.

Szexuális együttlét során ki kell venni a diszket?

Nem! Azonban fontos tudni, hogy az aktus során a diszk elmozdulhat a hüvelyben, magasabbra kerülhet, így a kivétele is nehezebb lehet. Valamint szintén fontos kiemelni, hogy a diszk nem fogamzásgátlási eszköz, és nem véd a nemi úton terjedő betegségek ellen sem!

Meddig használható a diszk? Mit jelent pontosan a 2-5 év?

A gyártói ajánlás úgy szól, hogy legalább 2 évente cseréld a menstruációs diszket, de ez nagyban függ a használat gyakoriságától is. (Pl. ha több cikluson keresztül nem használod, nem kell 2év után cserélned.)
Mindenképp javasoljuk a cserét, ha:
– vírusos vagy bakteriális fertőzésed volt, amíg alatt használtad
– ha beleeejtetted a wc-be
– ha repedést vagy más sérülést látsz az eszközön

100% DISZKRÉCIÓ

100% DISZKRÉCIÓ

Zárt csomagban, semleges cégnéven küldjük a csomagod. Nincs utalás a webshopra vagy a termékekre, és senki nem tudja majd, mit vásároltál.

GYORS SZÁLLÍTÁS

GYORS SZÁLLÍTÁS

Saját raktárkészletről dolgozunk: azaz, amit megveszel, az valósan nálunk van, és 2-3 munkanapon belül megkapod. Ha mégsem, akkor szólunk.

MEGBÍZHATÓSÁG

MEGBÍZHATÓSÁG

Cégünk 2015 óta üzemeltet webshopot. Fejlődésünk kulcsa, hogy kiemelten figyelünk a vásárlói reakciókra. Törődünk a visszajelzéseddel.

NŐKTŐL NŐKNEK

NŐKTŐL NŐKNEK

Webshopunkat elsősorban női szempontokat figyelembe véve hoztuk létre, hogy itt biztonságban érezhesd magad!

Iratkozz fel!

Ha szeretnél többet tudni a legfrissebb hírekről, a Ladea.hu újdonságairól és blogbejegyzéseinkről, iratkozz fel hírlevelünkre!

  0
   0
   Kosár
   A kosár üres.Webshop
   X

   Ennek a terméknek a használatához még érdekesek lehetnek számodra ezek is:

   Fájdalmas menstruáció stop csomag

   18.400 Ft

   Megnézem

   Pjur Med Clean intim spray és eszközfertőtlenítő

   4.990 Ft

   Megnézem